زانو درد يکي از مشکلات رو به افزايش در جامعه ما است، به طوريکه تعداد بيماراني که براي درمان مشکلات زانو به مرکز ما مراجعه ميکنند، روز به روز بيشتر ميشود. روشهاي کایروپراکتیک تأثير بسيار زيادي در درمان بسياري از مشکلات زانو دارد و باعث رفع درد و علائم ناراحتي زانو و جلوگيري از پيشرفت عارضه ميشود.
استئوپاتی نیز متدی برای ارزیابی، درمان و پیشگیری از طیف وسیعی از بیماریها و مشکلات فیزیکی است. پزشک متخصص استئوپاتی، از ترکیبی از حرکات، کششها، ماساژ بافت نرم و تکنیکهای درمان دستی بر روی عضلات و مفاصل استفاده میکند تا عملکرد آنها را بهبود دهد، درد بیمار را تسکین دهد و همچنین روند بهبودی را تسریع بخشد.
ما در مطب دکتر سعيدي سوابق پزشکي شما را به طور کامل مورد بررسي قرار داده و يک معاينه فيزيکي و بيومکانيکي جامع بر روي شما انجام ميدهيم تا بتوانيم مشکل زانوي شما را به طور دقيق تشخيص دهيم. چرا که درمان کايروپراکتيک بدون تشخيص دقيق عارضه، نميتواند در درمان آن موفق باشد. روش کار ما در معاينه و درمان عوارض زانو به اين صورت است که وضعيت تمامي مفاصل و ماهيچههاي ديگري که با مفصل زانو ارتباط دارند را نيز به دقت ارزيابي مينماييم. سپس بر اساس يافتههاي خود از بررسيهاي انجام شده، يک برنامه درماني مناسب براي رفع مشکل زانوي شما ارائه ميکنيم.
براي کسب اطلاعات بيشتر در مورد روشهاي درماني ما و يا تعيين وقت ملاقات با ما ميتوانيد از طريق شماره با همکاران ما تماس 02166533245 حاصل فرماييد.
فهرست مطالب
کايروپراکتيک چيست؟
روش کایروپراکتیک یا درمان دستی هميشه در درمان آن عامل زمينهاي که باعث به وجود آمدن يک عارضه شده است، تأثير دارد. نکتهاي که در درمان ريشهاي هر بيماري اهميت زيادي دارد آن است که به جاي آنکه فقط علائم موقتي آن رفع شود، عامل اصلي به وجود آورنده آن بيماري شناسايي و درمان شود، زيرا در غير اين صورت بيماري دوباره عود خواهد کرد. در روش کایروپراکتیک دیسک کمر، زانو و … از انواع مختلفي از درمانهاي دستي مخصوص براي رفع گرفتگي و خشکي مفاصل و بازيابي عملکرد و توان حرکتي آنها استفاده ميشود و خود اين کار متعاقباً موجب تسکين درد ناشي از عارضه خواهد شد. متخصصين کايروپراکتيک از روشهاي مختلف ماساژ بافتهاي نرم و ورزشهاي اختصاصي زانو به عنوان بخشي از برنامه درماني جامع شما استفاده ميکنند. علاوه بر اين روش درمان دستی ، ممکن است از تکنيکهاي ديگري از قبيل تياناس، مگنتدرماني و اولتراسوند نيز براي اين منظور استفاده شود. همچنين ما از روشهاي طب سوزني هم براي تسکين درد زانو استفاده ميکنيم.
کدام یک از مشکلات زانو را میتوان با روش کایروپراکتیک درمان کرد؟
روش کایروپراکتیک در شرایط زیر میتواند تأثیر و کارآیی بالایی براي شما داشته باشد:
- درصورتیکه درد زانو باعث محدود شدن فعالیتهای روزانه یا تحرک ورزشی شما شده باشد.
- مصرف داروهای مسکن و استراحت طولانی تأثیری در بهبود زانو درد شما نداشته است.
- در صورتیکه شما مبتلا به آرتروز زانو تشخیص داده شدهاید و بر اساس توصیه پزشکان، اقدامات درمانی چندانی نمیتوان برای آن انجام داد.
سایر عوارض و آسیبدیدگیهایی که برای درمان آنها میتوان از درمانهای دستی و کایروپراکتیک استفاده کرد، عبارتند از:
- زانو درد
- کشیدگی عضلات
- التهاب تاندون زانو
- ورم پشت زانو یا کیست بیکر
- روماتیسم مفصلی زانو
- خالی کردن زانو
- بیماری زانوی دوندگان
- دررفتگی و نیمه دررفتگی کشکک زانو
- دررفتگی زانو
روش انجام کایروپراکتیک برای درمان زانو درد
در اینجا ما روند انجام روش کایروپراکتیک برای تسکين زانو درد را توضیح میدهیم تا شما هم ایدهای از نحوه انجام این کار داشته باشید. البته ما معمولاً برنامه درمانی کایروپراکتیک زانو را مطابق با وضعیت هر بیمار و شرایط خاص او تنظیم میکنیم. بنابراین آن روش درمانی که برای یک بیمار مناسبترین روش است، الزاماً نمیتواند برای فرد دیگر هم مناسب باشد.
مرحله 1: کاهش التهاب مفصل و تسکین درد
- اجتناب از حرکات تنشزا و تشدید کننده مشکل زانو، استفاده از ساپورت و ابزارهای حمایتی، استفاده از زانوبند ورزشی
- گذاشتن یخ به منظور کاهش التهاب، رفع گرفتگی عضلات و تسکین درد
- بهبودی بافتهای نرم: با استفاده از روشهای لیزر، اولتراسوند و روشهای عمل بسته
مرحله 2: اصلاح عملکرد مفصل
- بکارگیری روشهای مخصوص کایروپراکتیک و حرکات دستی در قسمتهایی از زانو که دچار محدودیت حرکتی شده و مفاصل اطراف آن، به منظور افزایش توانایی حرکتی، اصلاح عملکرد و کاهش درد زانو
- ماساژ عمیق بافتهای نرم، روشهای فشار نقطهای با حرکات انگشت
مرحله 3: برنامه ورزشی و توانبخشی
- در زمان مناسب، ما ورزشهایی را برای بهبود قدرت، استحکام و پایداری مفصل زانو برای شما تجویز میکنیم. همچنین ما اقداماتی در راستای اصلاح تعادل شما و وضعیت حس عمقی اجزای مفصل زانو (پروپریوسپشن یا proprioception) انجام میدهیم. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید به وضعیت طبیعی باز گردید و از بروز آسیبدیدگیهای جدید نیز جلوگیری میکند.
جلسه مشاوره اولیه
در اولین جلسه ویزیت شما، پزشک متخصص کایروپراکتیک سوابق پزشکی و شرح حال شما را بهطور کامل و با جزئیات دقیق مورد بررسی قرار میدهد و یک معاینه فیزیکی، ارتوپدی، نورولوژیکی و کایروپراکتیک نیز بر روی شما انجام میدهد. بررسیهای بیشتری از قبیل آزمایشهای عکسبرداری اشعه ایکس و امآرآی نیز ممکن است لازم باشد. جلسه مشاوره اولیه در حدود 45 دقیقه طول میکشد. هدف از مشاوره اولیه آن است که علت بروز علائم بیماری شما تشخیص داده شود و در صورتیکه هر گونه علائم و نشانههای متناقض در شما دیده میشود، ارزیابیهای لازم در مورد آن انجام گیرد. همچنین در این جلسه، ما مشخص میکنیم که از کدام روشهای درمانی و به چه شکلی استفاده کنیم که بیشترین کارآیی، راحتی و ایمنی را برای شما به همراه داشته باشد.
به خاطر داشته باشید که متخصص کایروپراکتیک اقداماتی را در مورد شما انجام میدهد که بتواند علائم عارضه را برطرف کند، اما ممکن است که این اقدامات برای درمان سریع شما بعد از جلسه مشاوره، مناسب یا کافی نباشد. بهطور کلی این امر به ماهیت بیماری شما بستگی دارد. به هر حال اگر روش کایروپراکتیک برای شما مناسب باشد، حتماً پزشک متخصص از آن استفاده کرده و شما را درمان خواهد کرد.
جلسه دوم – تشریح یافتهها و نتایج آزمایش
در جلسه دوم، ما نتایج آزمایشهای انجام شده و یافتههای خود از ارزیابیهای صورت گرفته را برای شما شرح میدهیم. از جمله:
- نتیجه آزمایشها را برایتان توضیح میدهیم.
- تصاویر به دست آمده از عکسبرداری اشعه ایکس یا ام آر آی را به شما نشان داده و یافتههای حاصل از آن را شرح میدهیم.
- عارضه تشخیص داده شده در مورد شما و برنامه درمانی که برایتان در نظر گرفتهایم را توضیح میدهیم.
پس از آنکه شما پاسخ تمامی سئوالاتی که در این باره برایتان مطرح شده است را گرفتید و برای شروع درمان ابراز رضایت کردید، ما برنامه درمانی خود را آغاز میکنیم. نکته مهمی که لازم است به خاطر داشته باشید آن است که قبل از شروع درمان حتماً پاسخ تمامي سئوالات خود را دریافت کرده و درک صحیحی از مشکل زانوي خود به دست آورده باشید. اغلب بیماران ما به این نتیجه رسیدهاند که داشتن درک درست و کامل از بیماری و برنامه مورد نظر برای درمان آن، موجب دستیابی به نتایج بهتری از درمان خواهد شد.
روش کار
وقتی که متخصص کایروپراکتیک بر روی یک مفصل زانو کار میکند، ابتدا تمامی “گیرهای” مفصل را رفع میکند تا حرکت آن را بهطور کامل تحت کنترل داشته باشد. در این مرحله، بیمار باید کاملاً راحت و آسوده باشد تا درد و ناراحتی زیادی احساس نکند. هدف متخصص کایروپراکتیک آن است که یک کشش لحظهای و سریع بر روی کپسول مفصلی و عضلات و بافتهای نرم اطراف مفصل وارد کند. با رفع گیر و گرفتگیهاي مفصل، زانو میتواند تا جایی که به صورت طبیعی میتواند، باز شود. متخصصین کایروپراکتیک از این نقطه به عنوان “نقطه توقف یا مقاومت الاستیک” نام میبرند.
سرعت حرکات دستی در روش کایروپراکتیک به گونهای است که باعث تحریک مقاومت مفصل نشود و بتوان بر نقطه توقف الاستیک در حرکت زانو غلبه کرد. این کار اغلب با تولید صدای “تلق” در مفصل زانو همراه است. تأثیر اصلی حرکات کششی سریع و لحظهای که بر روی زانو انجام میشود، بروز یک پاسخ نورولوژیکی است که موجی از آسودگی و آرامش را در بافتهای نرم مفصل ایجاد میکند و باعث بازیابی توانایی حرکت مفصل میشود.
متخصصان کایروپراکتیک در طی سالها تجربهای که در این کار به دست آوردهاند، روشهای متعددی را برای بازیابی دامنه حرکت کامل مفصل توصیه میکنند که البته در همه این روشها هم نیازی به استفاده از حرکات سنتي و مرسوم کایروپراکتیک نیست.
جلسات تکمیلی
تعداد جلسات درمانی لازم برای شما به ماهیت عارضه زانو، مدت زمان وجود آن و از همه مهمتر، هدف شما از انجام درمان بستگی دارد.
اگر شما از مشکل بروز مکرر علائم عارضه رنج میبرید و یا علائمی در شما دیده شده است که نشان دهنده خطر بازگشت مجدد بیماری باشد، در آن صورت متخصص کایروپراکتیک این موارد را در برنامه درمانی خود لحاظ میکند تا بتواند نتایج خوبی از درمان شما در درازمدت حاصل کند.
چه مدت طول میکشد تا زانوی من خوب شود؟
برطرف شدن درد زانو ممکن است به زمان زیادی نیاز داشته باشد و نمیتوان هیچ زمان خاصی را برای دوره بهبودی بعد از عمل کایروپراکتیک تعیین کرد. سرعت بهبودی شما تا حدود زیادی به توانایی بدنی خود شما، شدت آسیبدیدگی زانو، طول مدتی که این عارضه در شما وجود داشته است و رضایت و همکاری خود شما در روند درمان بستگی دارد.
هزینهها
هزینه روش کایروپراکتیک برای درمان مشکلات زانو به تعداد جلسات لازم بستگی دارد. اما بهطور کلی هزینه درمان غالباً توسط بیمههای درمانی تحت پوشش قرار میگیرد. شما هم برای اطمینان از پوشش هزینههای درمان خود میتوانید قبل از شروع درمان با بیمه خود مشورت کنید