z

ماساژ‌درمانی دارای سابقه استفاده طولانی در فرهنگ‌های مختلف در سراسر جهان است. امروزه، بسیاری از افراد از انواع مختلف ماساژ برای اهداف درمانی استفاده می‌کنند. این شرایط باعث شده ماساژ درمانی دیسک کمر، زانو و … اغلب به عنوان بخشی از روش‌های درمان مکمل و جایگزین (CAM) پذیرفته شود، هر چند باز هم ماساژ کاربردهای سنتی خاص خود را حفظ کرده است. در این مطلب سعی شده ماساژ‌درمانی به صورت اجمالی بررسی شود و اطلاعات مربوط به آن در اختیار شما قرار گیرد.

به نظر می‌رسد ماساژدرمانی در صورت استفاده مناسب و تحت نظارت افراد حرفه‌ای می‌تواند ریسک و خطر ناچیز برای فرد به همراه داشته باشد. در این فرآیند از تکنیک‌های مختلف برای درمان فرد استفاده می‌شود. متخصصان ماساژدرمانی ما در کلینیک تخصصی دکتر سعیدی با بررسی شرایط بیمار از یک برنامه دقیق و جامع برای درمان استفاده کرده و هزینه به نسبت پایین بابت خدمات درمانی دریافت می‌کنند. به این ترتیب در کلینیک دکتر سعیدی شرایط هر یک از بیماران و به‌طور خاص افراد آسیب دیده، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، افراد مسن و نیز خانم‌های باردار مورد توجه دقیق قرار گرفته و در هنگام درمان به راحتی بیمار و نیز مناسب و بی‌خطر بودن شرایط توجه می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع مختلف روش‌های ماساژدرمانی یا هماهنگی جلسه ملاقات با متخصصین این کلینیک، هم‌اکنون می‌توانید از طریق شماره تلفن 02166533245 با ما تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

ماساژدرمانی چیست؟


اصطلاح «ماساژدرمانی» مجموعه گسترده‌ای از تکنیک‌ها را شامل می‌شود. به این منظور معمولاً فرد ماساژدهنده (ماساژور) از فشار دادن، مالش، و سایر تکنیک‌های دستکاری عضله و بافت‌های نرم برای ماساژ دادن استفاده می‌کند. در اکثر موارد این درمان از طریق دست‌ها و انگشت‌ها انجام می‌شود، اما گاهی اوقات ممکن است به این منظور از بازو، آرنج یا حتی پا نیز استفاده گردد.

انواع ماساژدرمانی


  • ماساژ نقاط حساس یا تریگر پوینت. نقطه حساس در حقیقت نشان دهنده یک ناحیه دارای گرفتگی در بافت عضله است که باعث ایجاد درد در سایر نقاط بدن می‌شود. ماساژ با این روش به‌طور خاص به منظور بهبود شرایط منبع ایجاد درد از طریق وارد کردن فشار به آن و آزاد کردن گرفتگی طراحی شده است.
  • ماساژ بافت عمیق. این نوع ماساژ شبیه ماساژ سوئدی است، اما در این تکنیک بر عمیق‌ترین لایه‌های عضلات برای بهبود گرفتگی‌های ایجاد شده و درمان مشکلات مزمن عضلانی تمرکز می‌شود.
  • ماساژ ورزشی. برای افرادی که به انواع مختلف فعالیت‌های ورزشی اشتغال دارند، هر روش ماساژدرمانی با توجه به نوع ورزشی که فرد به آن مشغول است، انجام می‌شود. به این ترتیب تمرکز ماساژ بر نواحی مشکل‌ساز همچون زانو یا شانه بیمار خواهد بود.
  • رفلکسولوژی (reflexology). رفلکسولوژی از وارد کردن فشار به نواحی دست و پا به نام «نواحی رفلکس» استفاده می‌کند. به این ترتیب استرس و اضطراب کاهش یافته و با بهبود شرایط عضلات دست و پا، وضعیت کلی بدن فرد ریلکس می‌شود.
  • ماساژ دوران بارداری. این نوع ماساژ یک روش ایده‌آل برای شرایط بارداری است که در آن هر ماساژ بر اساس نیازها و شرایط خاص بیمار برنامه‌ریزی می‌شود.
  • ماساژ گریاتریک (Geriatric). این نوع ماساژ باعث کاهش تشویش و افسردگی فرد شده و به‌طور همزمان به حفظ و بهبود سطح سلامت عمومی بدن افراد مسن کمک می‌کند.
  • ماساژ با سنگ گرم. این نوع ماساژ می‌تواند باعث از بین رفتن گرفتگی و خشکی عضلات شده و فرآیند چرخش خون و متابولیسم بدن را بهبود بخشد. به این منظور هر یک و نیم ساعت جلسه درمانی با قرار دادن سنگ‌های صاف گرم شده در آب داغ بر روی نقاط حساس بدن، ریلکس شدن عمیق‌تر بافت‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. متخصصان این کلینیک همچنین از یک روش خاص ماساژ با استفاده از سنگ‌های داغ برای کامل کردن درمان و ایجاد نتایج ماندگار در این رابطه استفاده می‌کنند.

برای کدام‌ یک از مشکلات زانو می‌توان از ماساژدرمانی استفاده کرد؟


ماساژدرمانی برای مجموعه متنوعی از مشکلات زانو مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای مثال در این زمینه می‌توان از کاهش درد زانو، توان‌بخشی آسیب‌دیدگی‌های ورزشی، کاهش استرس، ریلکس شدن اعصاب، کاهش تشویش و افسردگی و نیز کمک به سلامت عمومی زانو نام برد. ماساژدرمانی می‌تواند برای موارد زیر مفید باشد:

ماساژدهنده چه فعالیت‌هایی برای درمان بیمار انجام می‌دهد؟


ماساژدهنده معمولاً از بیماران جدید خود درباره علائم، شرح حال، و نتایج درمانی مورد انتظار سوال می‌کند. علاوه بر این ممکن است برای ارزیابی شرایط بیمار، از لمس کردن بدن برای شناسایی نقاط درد و حساسیت و نیز تعیین مقدار فشار لازم در هنگام ماساژ استفاده شود.

هر 1 ساعت ماساژدرمانی در این کلینیک از 5 دقیقه جلسه مشاوره، 50 دقیقه ماساژ با دست، و 5 دقیقه زمان برای مالش روغن‌ها یا سایر مواد مورد نیاز برای ماساژ تشکیل می‌شود. معمولاً برای شروع درمان بیمار با پوشیدن لباس گشاد یا بدون لباس (در حالتی که بر روی وی یک ملافه انداخته شده و فقط نواحی تحت ماساژ از بدن وی مشخص می‌باشد) بر روی تخت دراز می‌کشد. در ادامه ماساژدهنده از روغن یا لوسیون برای کاهش اصطکاک بر روی پوست استفاده می‌کند. گاهی اوقات فرآیند ماساژ درمانی در حالت نشسته بر روی یک صندلی برای بیمار انجام می‌شود. جلسه ماساژ گاهی اوقات می‌تواند کوتاه باشد، اما در بسیاری از مواقع احتمال دارد طول مدت آن یک ساعت یا حتی بیشتر باشد.

چگونه ماساژدرمانی بر روی بدن تاثیر می‌گذارد؟


مطالعات انجام شده در این حوزه نشان می‌دهند یک جلسه ماساژدرمانی می‌تواند باعث کاهش «اضطراب حالتی» (state anxiety) (واکنش طبیعی بدن به شرایط خاص)، تنظیم فشار خون و نیز تنظیم ضربان قلب شده و استفاده از چند جلسه ماساژدرمانی می‌تواند به کاهش «اضطراب خصلتی» (trait anxiety) (آمادگی عمومی برای ایجاد اضطراب)، افسردگی، و درد بیمار کمک کند. علاوه بر این، مطالعات اخیر نشان می‌دهند استفاده از ماساژدرمانی می‌تواند به رفع مشکلات دیگر در ارتباط با وضعیت سلامتی بدن نیز کمک کند.

عوارض جانبی و خطرات ماساژدرمانی چه هستند؟


به نظر می‌رسد در صورت استفاده از خدمات افراد متخصص و باتجربه و نیز مورد توجه قرار دادن اقدامات احتیاطی لازم، ماساژدرمانی ریسک بسیار پایین دارد. به این ترتیب تعداد مشاهده موارد آسیب‌دیدگی‌های شدید در این رابطه بسیار کم است. عوارض ماساژ درمانی می‌تواند شامل درد یا ناراحتی موقت، کبودی، ورم، و حساسیت یا آلرژی به روغن ماساژ باشد. مراقبت‌های لازم برای ماساژ درمانی شامل موارد زیر است:

  • ماساژ شدید نباید بر روی افرادی که دچار مشکلات خون‌ریزی یا سطح پایین پلاکت‌های خون هستند یا برای افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون همچون وارفارین استفاده می‌کنند، انجام شود.
  • ماساژ نباید در نقاطی از بدن که دچار لخته‌های خونی، شکستگی استخوان، زخم‌های باز یا در حال ترمیم، عفونت پوستی یا استخوان‌های ضعیف (همچون پوکی استخوان یا سرطان) هستند یا در محل‌هایی که اخیراً بر روی آن‌ها عمل جراحی انجام شده مورد استفاده قرار گیرد.
  • هرچند ماساژدرمانی معمولاً برای بیماران مبتلا به سرطان بی‌خطر است، لازم است این افراد قبل از ماساژ عمیق یا وارد شدن فشار شدید به بدن با متخصص غدد صحبت کنند. به این ترتیب لازم است از وارد کردن فشار مستقیم به غده‌های بدن در طول ماساژ خودداری شود.
  • زنان باردار باید قبل از ماساژ درمانی با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

هزینه درمان


ماساژدرمانی یک درمان مناسب با هزینه به نسبت پایین در مقایسه با سیار روش‌های درمان غیر جراحی است. به هر حال، هزینه دقیق این درمان به فاکتورهای متعدد همچون تعداد جلسات درمان، نوع تکنیک استفاده شده برای ماساژ و نواحی تحت درمان بستگی دارد.

درمان‌های جایگزین


سایر درمان‌های قابل استفاده برای مشکلات زانو به شرح زیر هستند:

  • طب سوزنی
  • درمان دستی
  • عمل بسته
  • الکترودرمانی از طریق تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS) و مگنت‌درمانی
  • درمان با امواج شوکی
  • امواج مافوق صوت
  • آب‌درمانی
  • تمرین‌های حرکتی
به این پست امتیاز دهید.
ماساژ درمانی برای درمان زانو درد
5 از 1 رای
keyboard_arrow_up
مشاوره رایگانتماس با ما Call Now Buttonتعیین وقت