همگی ما، چه ورزشکار حرفهای باشیم، چه کارمندان پشت میزنشینی که هر روز فقط مسافت کوتاهی را پیاده راه میرویم، به زانوهایمان نیاز مبرم داریم. زمانی که صحبت از آسیبهای ورزشی پیش میآید، زانو آسیبپذیرترین بخش بدن و دلیل اصلی مراجعه به دکتر متخصص زانو است. وقتی زانو درد حرکتتان را آهسته میکند، متخصصین مختلف زانو روشهای متعددی را برای تسکین زانو درد توصیه میکنند.
[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#74b2e9″]
متخصصین ما در کلینیک تخصصی زانوی دکتر سعیدی در زمینه تشخیص علت آسیبدیدگی زانو و تسکین زانو درد تخصص دارند. متخصصین زانوی ما از روشهای پیشرفته و تایید شده برای آرام کردن درد زانو و ترمیم آسیبدیدگی بهره میگیرند تا بتوانید فعالیتهای معمول خود را در کوتاهترین زمان ممکن از سر بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت میتوانید با شماره 02166533245 تماس حاصل فرمایید.[/alert]
فهرست مطالب
چه متخصصینی دکتر زانو محسوب میشوند؟
جراحان ارتوپد
جراح ارتوپد زانو یکی از دکترهای زانو است که در زمینه درمان آسیبهای ورزشی زانو تخصص دارد. ارتوپدی تخصصی است که به تشخیص، مراقبت و درمان بیماران مبتلا به اختلالهای استخوان، مفصل، عضله، تاندون و رباط میپردازد. جراح ارتوپد مداخله جراحی لازم را برای درمان صدمات، کیست، آسیبها، عفونتها و دیگر عارضههای زانو انجام میدهد.
متخصص طب فیزیکی
متخصص طب فیزیکی نیز یکی از دکترهای زانو درد محسوب میشود که در زمینه طب فیزیکی و توانبخشی یعنی شاخهای از پزشکی تخصص دارد که با بهرهگیری از ابزار “فیزیکی” از قبیل فیزیوتراپی و دارو به تشخیص، درمان و مدیریت مشکلات و آسیبهای زانو میپردازد.
فیزیوتراپیست
فیزیوتراپیست یکی از دکترهای متخصص زانو است که نقش مهمی در ارتقاء سلامتی و درمان بیماریها و آسیبدیدگیهای زانو دارد. متخصص فیزیوتراپی با بهرهگیری از دانش گسترده خود در زمینه زانو و سازو کار عملکرد آن و مهارتهای تخصصی بالینی در زمینه درمانهای دستی به ارزیابی، تشخیص و درمان علائم آسیبدیدگی یا ناتوانی زانو میپردازد.
متخصص طب ورزشی
متخصص طب ورزشی نیز یکی از دکترهای زانو است که به بیماران کمک میکند تا عملکرد ورزشی خود را بهبود دهند، دوران نقاهت آسیبهای زانو را پشت سر بگذارند و از آسیب دیدگی آتی زانو جلوگیری کنند. متخصص طب ورزشی به تمام افرادی کمک میکند که:
- میخواهند نتیجه بهتری از برنامه تمرینی خود بگیرند.
- آسیب دیدهاند و سعی میکنند عملکرد کامل زانو را بازیابند.
- از مشکلات زانو رنج میبرند و تلاش میکنند ظرفیت و دامنه حرکتی زانو را افزایش دهند.
متخصص کایروپراکتیک و درمان دستی
متخصص کایروپراکتیک و درمان دستی نیز یکی از دکترهای زانو است که به تشخیص و درمان مشکلات مختلف زانو میپردازد و بر درمانهای دستی زانو تمرکز دارد. متخصص کایروپراکتیک سعی میکند زانو درد را کاهش و عملکرد زانوی بیمار را بهبود دهد. همچنین این متخصص روشهای مراقبت از زانو از طریق تمرین، ارگونومی و دیگر روشها را به بیماران آموزش میدهد.
آسیبدیدگیهای شایع زانو
دکتر متخصص زانو و زانو درد مشکلات زیر را درمان میکند:
- شکستگی زانو: شکستگی پاتلا یا کشکک زانو شایعترین شکستگی استخوانی اطراف زانو است. محل تلاقی دو سر استخوان ران و درشتنی با مفصل زانو نیز در برابر شکستگی آسیبپذیر است. وارد شدن ضربه شدید علت بسیاری از شکستگیهای اطراف زانو است.
- دررفتگی زانو: چنانچه استخوانهای زانو به طور کامل یا جزئی از جای خود خارج شود، زانو درمیرود. ناهنجاریهای ساختاری یکی از علل دررفتگی زانو است.
- رباط صلیبی قدامی (ACL): این رباط غالباً هنگام ورزش کردن آسیب میبیند. حدود نیمی از آسیبهای رباط صلیبی قدامی همراه با آسیبدیدگی دیگر ساختارهای زانو، مانند غضروف مفصلی، مینیسک یا رباطهای دیگر رخ میدهد.
- رباط صلیبی خلفی (PCL): وارد شدن ضربه به جلوی زانو هنگام خم بودن زانو باعث آسیب دیدن این رباط میشود. پارگی رباط صلیبی خلفی معمولاً جزیی است و خود به خود التیام مییابد.
- آسیبدیدگی رباط طرفی: چنانچه نیروی شدیدی از کنار به زانو وارد شود، رباط طرفی آسیب میبیند. این آسیب دیدگی معمولاً از نوع تماسی است. چنانچه ضربهای به داخل زانو وارد شود که زانو را رو به بیرون براند، رباط طرفی خارجی آسیب میبیند. پارگی رباط طرفی خارجی نسبت به دیگر آسیبدیدگیهای زانو شیوع کمتری دارد.
- پارگی مینیسک: پارگی مینیسک یکی از آسیبهای ورزشی شایع است که در نتیجه چرخاندن، پیچاندن، مورد تکل قرار گرفتن یا در پیآمد پیری یا آرتروز زانو بروز مییابد.
- پارگی تاندون: کشیدگی و پارگی تاندونهای چهارسر و کشکک زانو آسیبی است که بیشتر در میان افراد میانسال شایع است و نتیجه زمین خوردن، تحمیل نیروی مستقیم به جلوی زانو و فرود نامناسب پس از پرش است.
عارضههای شایع زانو
دکتر متخصص زانو علاوه بر آسیبهای زانو، مشکلات مختلف زانو را نیز درمان میکند:
- نرمی کشکک (کندرومالاسی کشکک): این عارضه که به زانو درد قدامی نیز موسوم است یکی از شایعترین علل درد جلوی زانو و اطراف کاسه زانو (کشکک زانو) به شمار میآید.
- بورسیت: التهاب جلوی زانو
- تاندونیت: تحریک تاندونهای اطراف زانو
- آرتروز زانو: ناراحتی بسیار شایع در میان بیماران بالای 45 سال
- بیماری ازگود اشلاتر: این بیماری درد، ورم و التهاب جلوی زانو و زیر کاسه زانو را به دنبال دارد و در پسران 11 تا 15 ساله شیوع بالایی دارد.
- جسم شناور: قطعهای از غضروف و استخوان معمولاً در اثر وارد شدن ضربه جدا میشود و در فضای مفصل حرکت میکند.
- کیست بیکر : ورم کردن پشت زانو
- عفونت: عفونت باکتریایی زانو که مشکلی بسیار جدی است.
- پای ضربدری
- پای پرانتزی
- روماتیسم زانو
علائم مختلف مشکلات زانو
دکتر و زانو درد و متخصص زانو بر مدیریت زانو درد تمرکز میکند و سعی میکند با تشخیص دقیق و درمانهای هدفمند درد از ضرورت یافتن جراحی جلوگیری کند.
زانو درد
محل درد مهمترین عامل برای تعیین مشکل زانو است.
- درد کنار زانو: درد کنار زانو ناشی از آسیب دیدن رباط طرفی، پارگی مینیسک یا آرتروز زانو است.
- درد جلوی زانو: این درد معمولاً ناشی از نرم شدن غضروف زیر کاسه زانو است. درد جلوی زانو گاهی پیآمد التهاب مفصل و دیگر گونههای تاندونیت است.
- درد پشت زانو: آرتروز یا کیست بیکر از علل درد پشت زانو محسوب میشود.
خالی کردن زانو
منظور از خالی کردن زانو یا حس ناپایدار بودن زانو این است که بیمار احساس میکند زانو محکم نیست و نمیتواند وزنش را نگه دارد. برخی بیماران این حس را مانند “راه رفتن با اسکیت” توصیف میکنند. خالی کردن زانو میتواند پیآمد آسیب دیدن رباط (برای مثال پارگی رباط ACL)، آرتروز زانو، دررفتن زانو و پارگی مینیسک باشد.
قفل کردن زانو
بیمار حس میکند که زانویش در یک حالت خاص مانده و نمیتواند زانو را حرکت دهد.
ورم کردن زانو
ورم کردن زانو یکی از علائم اکثر مشکلات زانو است که در اثر پارگی رباط، آرتروز، ناپایداری کشکک زانو، عفونت و پارگی غضروف بروز مییابد.
درمانهای انجام شده توسط متخصص زانو
- درمان اولیه: بیمار باید استراحت کند، کمپرس سرد یا کیسه یخ روی زانو قرار دهد، برای جلوگیری از ورم کردن زانو آن را با باند ببندد، البته پانسمان نباید آنقدر محکم باشد که خون به زانو نرسد. بیمار باید پا را هنگام استراحت کردن بالا بگذارد.
- کمپرس سرد و گرم: به بیمار توصیه میشود که به پشت بخوابد و کمپرس گرم روی زانو قرار دهد تا از خشک شدن مفصل جلوگیری شود.
- تزریق: تزریق مستقیم دارو در زانو به رفع بعضی مشکلات زانو کمک میکند. کورتیکواستروئید و لوبریکانت (روان کننده) پرکاربردترین داروهایی هستند که در زانو تزریق میشوند. آمپول کورتیکواستروئید برای درمان آرتروز و دیگر التهابهای زانو کاربرد دارد.
- فیزیوتراپی: تقویت عضلههای اطراف زانو مفصل را پایدارتر میکند و بهترین حرکت مکانیکی را تضمین میکند. فیزیوتراپی از آسیب دیدگی بیشتر و تشدید مشکل جلوگیری میکند.
- مدیریت درد: استفاده از مدالیتههای فیزیوتراپی به برطرف شدن ورم یا درد اطراف زانو کمک میکند:
- لیزر درمانی سرد
- اولتراسوند
- تحریک الکتریکی عصب (TENS)
- شاک ویوتراپی
- ماساژ درمانی
- مگنت تراپی
- اوزون تراپی
- تمرینهای اصلاحی زانو: ورزش روزمره به حفظ توانایی حرکتی مفصل و کاهش زانو درد کمک میکند. بیماران مبتلا به آرتروز زانو برای جلوگیری از بروز درد پا را ثابت نگه میدارند یا حرکت خود را محدود میکنند، اما این کار نتیجه عکس میدهد و درد به دلیل سفت و خشک شدن مفصل تشدید میشود.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام خواستم نظرتون رو در مورد این زانو بند فرانسوی بنام اسپیلاوایزر که با تکنولوژی امواج فرا صورت انجام میگیره رو بدونم با تشکر
با سلام پدرم زانو درد داره وبعض از دکتر عزیز میگن عمل بشه فقط شش ماه خوب میشه بعداز دوباره درد میگیره و زانو اش بدجوری اذیت اش میکن خواهش مرا راهنمایی کنی